Bloggen är under uppbyggnad

Min blogg kommer att vara under uppbyggnad en tid framöver, ni kommer säkert märka de ;)
så bli inte förvånade om den ser lite annorlunda ut nästa gång ni tittar in ;)

//♥Jacie*


Lite nytt

Japp, som ni ser så har ja gjort om lite i min blogg. Har lagt in lite nya saker. Hittade en klocka som ja tyckte var snygg och som ja tyckte skulle passa till min blogg. Har även lagt in en nedräkning på hur många dagar de är kvar till påsklovet :)
Så vad tycker ni? Blev det snyggt? ;P


image33

Bilder

Lägger ut lite bilder från idag :)


image30


image31

image32

//♥Jacie*


Vingklippt ängel...

Håller ju på och läser boken Vingklippt ängel... har bara några få sidor kvar i den och ja kan rekommendera den till alla er som gillar att läsa sorgliga och färgstarka självbiografier!
Här kommer en kort recension på boken;


image29

>Vingklippt ängel: Som barn var Berny alltid rädd. Rädd att pappa skulle ha druckit, för att bli besatt av djävulen, för att vara ensam, för att vara bland folk, rädd för spindlar, mat, telefoner. Berny hittar tidigt till föräldrarnas bar- och medicinskåp. Snabbt lär hon sig att missbruka och att missbrukas; droger, mediciner, alkohol, sex. Tvångsmässigt dras hon till den slutgiltiga lösningen: rakbladen och lindringen genom dem. Berny Pålssons berättelse lämnar ingen oberörd.

I en självbiografi som inte liknar någon annan får vi följa en ung flickas liv på olika behandlingshem och sjukhus. Ändå är hennes väg till tillfrisknande full av energi, kärlek och livskraft.<

//♥Jacie*

Insekter som godis?

Läste nyss en artikel på Aftonbladet om att FN vill att vi ska äta mer nyttiga insekter. Dessa små kryp ska tydligen vara "mums" för människan. Själv blev ja lite äcklad när ja läste artiklen... skulle nog aldrig kunna tänka mej att äta insekter bara sådär. Insekterna ska tydligen vara rika på protein och smaka som ostron.

image27

Nån som är sugen?

http://www.aftonbladet.se/matvin/article1884574.ab


Lite bilder...

Enjoy! :)


image24


Holding the sun...


image25


Edge of the hurricane...


image26


Amazing cloud formation...


Ett skönt bad...

Jahopp, idag är det torsda´och lovet börjar ta slut... tråkigt som fan. Men ja pratade me mamma om de innan och hon hade räknat ut att efter det här lovet så går vi i skolan i nästan 4 veckor, sen har vi Påsklov i lite mer än en vecka. Efter de så kommer de en massa studiedagar och sånt :P så sammanlagt har vi bara ca 3 ½ månader kvar i skolan. Sen tar jag och Henke och resten av våra klasskompisar och några av våra andra kompisar Studenten! :D Ska bli jätteskönt att slippa skolan ett tag... men de kommer antagligen bli så att ja tar ett-två sabbatsår där ja jobbar och tjänar lite pengar. Sen kommer ja antagligen sätta mej i skolbänken igen :)
Men lovet har vart slappt så här långt, men de skrev ja ju i ett utav mina tidigare inlägg.
Idag vaknade ja vid halv 12. Henke var redan vaken då och satt och spelade vid datorn... ja var som vanligt trött och somnade sen om och rörde mej inte ur sängen förrän klockan var strax efter 12. Gick in på toan och tappade upp ett bad till mej och Henke. Skönt att få sitta i ett varmt bad och vakna till lite. Vi satt där i ca en timme och snackade om allt mellan himmel och jord och tog de lugnt. Sen så gick vi upp, Henke satte sej för å spela lite till och ja satte mej och åt frukost. Sen tog ja bussen till Läjet för att hämta träningskläder och hälsa på familjen lite. Har ju inte vart hemma på några dar nu. Tog sen bussen till Henke igen, men när ja satt på bussen så kom ja på en sak som ja glömt... mina träningskor!!!! SMART, eller inte! Alltid är det nånting man glömmer... så ja tror inte de blir nån träning på gymet för mej ida. Tror ja får stanna här och plugga eller nåt sånt. Eller så kanske ja får tag i nån som kan låna ut skor till mej :P får se hur ja gör....

//♥Jacie*

Nasist eller rasist?

Då passar du INTE in i min värld kan ja ju säja!
Satt precis och läste igenom en gammal "kompis" blogg. Han är med i Sverigedemokraterna. Var även inne på en annan killes blogg. Fy fan asso, vilken ren skit! Fattar inte hur man kan sitta och skriva nåt sånt. Visst, alla är vi olika med olika åsikter. Men ja är ändå jävligt glad att ja inte är som ni!

//♥Jacie*

Glatt humör...

image23

Idag är ja på bra humör :)

En dålig rubrik ^^

Vet inte riktigt va man kan döpa de här inlägget till så de fick bli de som står där uppe :P är ganska dålig på att komma på rubriker, känns som att alla heter liknande saker. Inte så kul...
Men va har hänt i mitt liv nu de senaste då?! Hmm, i fredags vare slappt. Man kan ju säja att lovet började då... gjorde inget speciellt, kollade film och så. I lördags var vi hemma hos Micke på kvällen. Han hade en ganska liten förfest, inte så många där om man säjer så. Men det var väl kul ändå, geekade me Fiddes Guitar Hero :P älskar det spelet. Även Mickes pappa Leif testade på att spela :D Fidde däckade i Mickes säng sen och vi andra stack ner till krogen en stund. Träffade kul folk där, men stannade inte så länge. Igår vare också slapp dag... kommer bli mycket sånt nu under lovet :) Henke stack iväg på morronen för att coacha basket. Själv låg man kvar i sängen till halv 12 :P kollade film senare på kvällen. Idag vet ja inte riktigt va som händer... vi har kollat film och städat Henkes rum. Han ska iväg på träning sen och ja vet inte riktigt hur ja ska göra. Kanske sticker iväg och tränar eller så blir ja kvr här och läser ut min bok som ja lånat på bibblan, Vingklippt ängel. Tycker den är riktigt bra faktiskt, men den är samtidigt rätt hemsk att läsa. Känner igen mej i vissa delar av den =/

Men nu måste ja sluta skriva, det är mat på g :P

//♥Jacie*

Snart sportlov :)

Sitter i skolan nu och har min sista lektion, Svenska.
Snart börjar sportlovet :P har verkligen längtat, känns som att de behövs en veckas ledighet (eller mer?) för att ladda batterierna. Har inget planerat under lovet direkt så vi får väl se va som händer :)
Har ni planerat något?

//♥Jacie*

Alla Hjärtans Dag :)

Gick upp vid 9-tiden imorse. Duschade och gjorde mej i ordning och sen tog ja bussen till skolan. Träffade en gammal lagkompis, Alexandra, på bussen. Snackade lite om fotboll och så.

Började skoldagen me att ha filosofi. Vi fick jobba själva i stort sett hela dan så det var slappt :) efter den lektionen hade ja två timmars hål så ja passade på att sticka ner till stan och fixa lite grejer :) Var inne på gallerian bland annat och kollade runt lite. Var ju tvungen att fixa Alla Hjärtans Dag-present till Henke :) hittade de också. Köpte två par röda boxers me döskallar, en röd ros och två stycken av dom där nougat-godiset som han älskar.
Stack tillbaka till skolan vid kvart i två. Satte mej vid datorn en stund och sen så gick ja till Svenska-lektionen. Svenskan va också slapp ida. Vi ska börja skriva insändare till tidningen, sen när vi är klara me dom så ska vi tydligen skicka in dom till HN :O skrev även brev till Kristoffer i klassen. Han genomgår ju sin behandling mot cancern nu :( stackaren. Därför kommer han inte va i skolan på hela terminen. Jävligt tråkigt =/
Lektionen slutade iallafall 15.20 och efter de stack ja hem till Henke. Var ju tvungen att lämna över de som ja köpt till honom :P han verkade bli jätteglad över presenterna :) han öppnade först dom två pakteten och sen slukade han all nougat :D
Henke sa ju igår att han hade en överraskning till mej som ja skulle få ida och det hade han också :) Han ska nämligen bjuda ut mej på bio och innan dess ska vi gå å käka nånstans. Vi skulle egentligen gjort de ida, men de fanns ingen film som ja ville se direkt så vi väntar nog tills nästa vecka :)
Hörde ju att en ny film me Johnny Depp skulle komma ut imon, Sweeney Todd, heter den. Verkar vara lite musikal-stuk över den. Hade ju velat se den, men de verkar inte som att Bio Capitol här i Varberg tänker visa den. Lite synd...

Just nu sitter ja iallafall framför datorn hemma hos Henke och väntar på att han och hans föräldrar ska komma hem. Henke är iväg på basketträning, Kerstin skulle på nåt möte i på Håsten och Dan skulle iväg till Boulodromen. Dom skulle iallafall ta me sej mat hem sen också :P ja och Henke beställde kebabrulle, tror Johan beställde pizza. Dom andra vet ja inte va dom ska äta. Menmen, får sluta skriva nu och gå å göra nåt vettigt ;D

//♥Jacie*


Hänt Extra :)

Helgen var okej faktiskt. I fredags tog vi det bara lugnt, slappade och kollade film. Rätt skönt att göra det efter en hektisk vecka!
I lördags däremot hände det mer. Var först på stan me min syrra, gick i affärer och kollade runt lite. Ja letade efter ett par nya skor, men hittade inga direkt. Köpte iallafall en svart keps på HM! Fick även träffa syrrans nya kille, Mille, som jobbar på Herberts (där ja jobbade i somras).
Efter stan så åkte ja ut till Läjet. Träffade Juice och Jennifer, som kommit ner för att hälsa på, och även Lina, Sofie och Sara. Det var trevligt med tanke på att det var ett tag sen som alla var samlade så. Vi träffades vid ICA och sen gick vi hem till Lina och satt och pratade om allt möjligt.
Senare på kvällen så var jag, Henke, Micke och ET på förfest hos Jim. Sen efter det så tog vi en taxi ner till krogen där vi träffade en massa folk som vi kände :) Sofie hade ju fest ute i Läjet i lördags med, men vi orkade inte ta oss ut dit + att Henke redan lovat Ola att vi skulle komma till Jim. Men det gick ju bra det me :) Satt och spelade Guitar Hero med Jim, Ralle, Orlando, Micke och ET ^^ sen så blev det en hel del dricka också!
Söndagen var ganska lugn den me. Henke skulle iväg på match så ja stack till Läjet en stund. Pluggade litegrann. Sen tog ja bussen till Henke igen och så kollade vi film och lite så.

Fick reda på vad ja fick för resultat på mitt prov i Pedagogiskt Ledarskap idag, det blev ett VG ;P så ja är nöjd. Nästa vecka ska ja antagligen göra min redovisning om ledaren, har ju inte gjort de än. Måste sätta fart med mitt projektarbete snart också, tiden börjar rinna ut.

//♥Jacie*


Mumiemode?

Här är första hjälpen för dig som vill få en perfekt kropp. Klä dig i ett 80-talsfärgat bandage. Kändisar som Lindsay Lohan, Catherine Zeta-Jones och Victoria Beckham gör det - de klär sig i Hervé Légers legendariska "bandageklänning".

På det glada 80-talet var supermodellerna som galna i Légers tajta skapelse, ett plagg bestående av elastiska bandage hårt lindade runt kroppen.
Men är det verkligen så snyggt och hur bekvämt kan det va´? Kanske lyssnar dessa kändisar till orden "den som vill vara fin får lida pin!"


image22


Skvallerbytta?

Vilket av dessa alternativ tycker ni är mest förbjudet att skvallra om?

image21

Så här tyckte Aftonbladets läsare :)

http://www.aftonbladet.se/karleksex/article1738916.ab


Alla hjärtans dag?

Ska ni fira Alla hjärtans dag? Det hade jag iallafall planerat att göra och många andra också enligt en undersökning på Aftonbladets hemsida :)

image20

http://www.aftonbladet.se/karleksex/article1738916.ab

Pigg da´ ida...

Det är måndag ida, klockan är halv nio och ja är pigg... vet inte varför, brukar aldrig va pigg på en månda annars. Och ja brukar definitivt inte vara pigg så här tidigt på morronen. Har vart vaken sen typ fem i morse och ändå gick vi och la oss vid 11-12. Men det har väl sina förklaringar antar ja ;P Fick ju sova jämte min älskling inatt<3 Sover alltid gott då.

Var på förfest hos Fidde i Lördags (kommer upp bilder på bilddagboken inom kort), sen efter det så stack vi ner till krogen. Träffade Lina, Julia, Jenny och Janette där ;P var på krogen tills klockan var runt ett-halv två sen fick ja rådamp på en sak som hände så ja och Henke stack hem till honom.

Igår hände inte så mycket... var iväg me familjen och inhandlade två vägghyllor och en bordslampa som ja ska ha på mitt rum. Sen efter det åkte ja hem till Henke igen. Vi hjälpte Kerstin me hennes Powerpoint-redovisning och sen så kollade vi film. Blev Alvin och gänget och ett avsnitt av Ronny och Ragge-serien.

Just nu sitter ja bara på biblioteket här i skolan... ska snart sätta mej och plugga lite!

//♥Jacie*

Kallt bad ida...

Idag var ja (som ja skrev att ja skulle i bloggen igår) på kallbadhuset med Lina, Jenny, Janette och Julia. Det var riktigt kul faktiskt! Vi började med att basta i ca en halvtimme. Satt och snackade om allt mellan himmel och jord, jävlades me varann som vi alltid brukar göra ;) Sen så sprang ja, Jenny, Janette och Lina ut för att bada. Skitkallt var det verkligen, både ja och Lina tappade känseln i fötterna direkt. Julia ville inte bada så hon gick och tog en dusch istället.. sen så satte vi oss i bastun igen en stund och sen gick vi ut och doppade oss i vattnet igen oså höll vi på så. Sammanlagt var vi väl på kallbadhuset i ca två timmar. En kul upplevelse var det då ja aldrig badat i havet så här tidigt på året innan. Synd bara att ja glömde mina cider hemma hos Henke.

Nu ikväll vet ja inte riktigt vad som händer... kanske blir fest eller så stannar ja bara hemma och kollar film eller nåt. Det återstår att se ;P Ska iaf hem till Henke sen eftersom hans brorsa fyller år ida.

//♥Jacie*


You and me...

Jag är ingenting utan dej...


image17
Juice

image19
Jacie


Gamla tider = härliga tider...

Sitter och snackar me Juice på msn nu. Hon har tydligen lagt upp två inlägg (händer ju inte att hon bloggar så ofta ;P) som handlar om mej. Gulligull ;) hehe, tack kompis :) Handlar bland annat om gamla tider. Om den tiden då du bodde i Läjet, då du och ja alltid var tillsammans, gick i princip inte att skilja på oss. Har så många glada minnen från den tiden så du anar inte... det är nog sånt som ja aldrig kommer att glömma.

Som när Virsavia flyttade in hos er... den lilla sötungen<3 Tror ja har kort på mej och Virsavia när vi sitter i din rutiga soffa uppe på ditt rum och busar :)

Eller när ja gav dej tillåtelsen att klippa av mej, i stort sett, allt mitt hår som ja hade på huvudet haha. Fatta att ja hade sparat de långa håret länge :P hade ju skitlångt hår när ja konfirmerades, nådde nästan röven xD men du fick ju trots allt tillåtelsen till att klippa av de. Va glad att ja blev av med de JUST DÅ, för ja va så jäkla trött på att alltid sträcka varenda muskel i ryggen när ja skulle kamma ut det och det var ju ganska slitet också.

Kommer ihåg när vi åkte upp till Jönköping. Du, ja och resten av din familj. När du och ja satt längst bak i bilen och sjöng Per Gessles (då nya låt) Tycker om när du tar på mej HAHA! Vi va lätt dom bästa på den tiden ;P
"Tycker om när du tar på mej, ja tycker om dina bröst i morronljuset" xD
Numera kan man ju sitta och sjunga Gyllene tiders "Tuffa tider", passar ju bättre...  =/ för det har blivit mycket tråkigare här i Varberg sen du flyttade.

Och kommer du ihåg våran hemkunskapslärare i åttan? Haha, Ingela. Du och ja skulle ju alltid jobba ihop på hemkunskapen, eller ah, vi jobbade me varann så fort vi fick ju ;) Oså Ingela som var "lat" kallade oss för "Jessica-gånger-två" (Jessica x 2) :D

Kommer även ihåg när du "hjälpte" mej att lägga ett "kärleksbrev" på en viss persons motorcykel :D Fan, han kom ju till mej sen i skolan... kommer du ihåg?! GAH, va pinsamt asso!

Det var roliga tider de, som ja aldrig kommer att glömma. Shit va kul vi hade asso, vi ÄGDE som fan! Det var du och ja mot världen då. Hoppas att vi alltid kommer att kunna snacka me varann och att vi fortfarande kommer att ha kontakt me varann, oavsett va som händer. Älskar dej min vän<3

Helg + kallbadhus...

Jahopp då var det Fredag igen då :) Ska bli skönt att få nåra dagars ledighet och avkoppling. Har inte så mycke planerat inför helgen. Kanske blir fest ikväll, kanske inte. Blir det inte ikväll så blir det nog imon iallafall :) Men imon blire att åka till kallbadhuset me nåra klasskompisar. Ska först basta och sen hoppa i plurret :) får väl se hur det går. Första gången ja badar i havet mitt i vintern (?) om man nu kan kalla detta för vinter. Visst det är ju kallt ute och blåser nåt så fruktansvärt, men det har inte kommit så mycke snö än vilket är lite tråkigt. Det hör ju vintern till liksom, tycker ja iallafall :)

Fick förresten reda på vad ja fick i betyg på mitt tal som ja höll för nån vecka sen, det blev VG :) hörde att de var ganska många i klassen som bara fått G vilket förvånar mej eftersom ja går i en "pluggisklass" där dom flesta går ner sej och blir deprimerade om dem får VG på ett prov istället för MVG. Men aja, det är dem de ;P

//♥Jacie*

RSS 2.0