Djurens värde mindre än människans?

Ska göra ett arbete i svenskan om djurförsök och har alltmer börjat engagera mej i djurens rättigheter.
För en stund sen så skrev ja med en person på msn och han retade upp mej riktigt mycket kan ja säja! Han höll med om att pälsindustrin inte var bra, men när det kom till djurförsök så hade han helt andra värderingar och åsikter. Han anser nämligen att ett djur inte är lika mycket värd som en människa! Då brast allting verkligen för mej, för ja kan inte förstå hur en människa kan ha en sådan åsikt. Så bara för att ett djur inte kan hävda sej på samma sätt som en människa så ska den få lida för det eller? För djuren lider faktiskt. Dom känner smärta precis som vi och det är för våran skull dom gör det! Det finns lag på att djur får födas upp till djurförsök (med en regerings beslut), men det finns också lag på att djuren inte får lida eller känna någon som helst smärta när testen väl görs. Varje djur har även rättigheten att få mat, vatten och burar/inhängnader som anpassas efter djurens behov. Men det är många om bryter mot dessa regler och lagar, tyvärr, det är därför som djuren får lida! Dessutom så har vi människor lyckats odla fram människohud, så varför inte använda det till testerna? En råtta är faktiskt inte lik en människa, det ser ju vem som helst. När ja sedan fortsatte skriva med den här personen på msn så kom han med det här:

"Människor är människor, djur är djur. Att påstå att en människa inte skulle ha ett högre värde än ett djur tycker jag är tecken på en mycket grumlig människosyn. Liknande tankegångar har vi sett gernom historien när vissa folkgrupper utmålades som djur, vilket resulterade i slaveri och folkmord.

Ska man ta ditt resonemang fullt ut borde du rimligtvis inte kunna äta kött. Att slakta ett djur borde väl då vara likställt med mord och resultera i ett flerårigt fängelsestraff?

Antar att du även motsätter sig tanken på husdjur? Det borde väl vara jämställt med slavhandel?"

Vad tycker ni om det resonemanget? Själv tyckte ja inte att det lät så speciellt vettigt med tanke på att det kom från en person som nu är 23-24 år!

Han uttryckte sej sedan såhär:

"Kan inte säga att jag delar dina värderingar, men om du slutar äta kött så för det iaf något gott med sig. Kötproduktion skapar ju växthusgaser, och DET är något som man verkligen borde oroa sig över."

Bra där, eller inte! Slutade sedan att skriva med honom då ja bara blev mer och mer irriterad över hans (för mej) konstiga åsikter!

Tyck gärna till om vad ni tycker om det hela!

//Jacie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0